assaisonner
verb
Syllable Decomposition
assaisonnerfrom season with the prefix a- and the ending -er. The primary sense "to arrange, regulate according to the season" was particularly applied to the management of crops (1371). There is also the etymology "to cultivate in the proper season, to ripen in time". In a 13th century text, seasoned meat means "food cooked to the right point, neither too much nor too little" as if to say "ripened in time". When this verb entered the culinary domain, it meant "to adjust for taste using certain ingredients".
Definitions
Conjugation
→ Conjugation of "assaisonner"Anagrams
raisonnassesaisonneras
Translations
german:würzen
english:flavor
spanish:sazonar
dutch:kruiden
portuguese:temperar
See also
assaisonneur (cn.) assaisonnant (v.) assaisonnés (v.) assaisonnons (v.) assaisonnez (v.) assaisonnent (v.) assaisonnais (v.) assaisonnions (v.) assaisonniez (v.) assaisonnaient (v.) assaisonnai (v.) assaisonnas (v.) assaisonnâmes (v.) assaisonnâtes (v.) assaisonnerai (v.) assaisonneras (v.) assaisonnera (v.) assaisonnerons (v.) assaisonnerez (v.) assaisonneront (v.)